voltitt naplója
A naplót írjavoltitt
Áttekintés
Összes napló bejegyzés
0
0
35
Számodra látható napló bejegyzés
35


Napló bejegyzések

12
Önismeret és ahogy ÉN láton!
Eggyik dolog ami nagyon jellemez, hogy nagyon érzékeny vagyok a másik fél érzéseire, gyerekorom óta így van. Jó időbe került mire el tudtam választani a sajátométól is. 

De erre való az önismeret! 
Nagyon hálás vagyok mindenkinek "beleértve a szakembereket i"s az  életemben akik segítettek ezen sz úton! És mikor már teljesen elveszve bolyongtam megmutatták arra van a jó irány, de ha tudsz és akarsz mehetsz arra is!

Sose szégyeljem azt aki voltam! Aki lehetek! Aki leszek! Vezessen az utam bármerre! S ha nem tud valaki követni az utamon elfogadni és elengedni. Lehet utaik találkoznak később! S akkor már sokkal értékeseb dolgokat adhatunk át egymádnak! Ez a egyéniségem eggyik alapillére! 

Te miként látod az önismeretet? Vagy az emberi utak takálkozását, elválását?
1 hozzászólás
Menjen, vagy nemenjen?
Gyerekorom megpróbáltatásai után ez a kérdés már 24 éves koromtól nem okozott gondot! Ha menni akar menjen! És örül a szivem, hogy ismerhettem! Legyen ez márki aki fontos a szivemnek! 
A másik fele sokkal nehezebb! Két út lehetséges. Egy nincs szüksége már rám! Ez esetben elfogadom mégha szívemnek nehéz is. És ha a sors migint összehoz, barátként köszöntjük egymást! A másodikneset már sokkal komolyabb elhagyni mert nincs szükség rám! Még akkor is ha mindketten imádjuk egymást! Menmi mert menni kell! Hogy megóvd, megvédd, segísd a másikat! És milesz ha újra találkoztok egyszer valamikor?  Az már csak a jövő mondja meg! 

Te mit gondolsz erről a témákról?  Meiketbélted már át?
Szólj hozzá elsőként!
Vágyak zavazádan.
Néha azon gondolkodom mennyire nehéz a vágyakkal boldogulni. Engem sokszor leblokkol kiskorom óta.  Sok esetben a véletlennnek köszönhetem egy két komolyabb keblokkolt vágya túllépését. Vagy egy véletlen találkozás utáni váratlan esemény lökött át a évekig szorongást jelentő határon. De sosem léptem volna vissza abba  amiben előtte voltam. 

Neked voltak olyan vágyaid, min nehezen tudtál átlépni?
3 hozzászólás
Pénzügyi dolgok!
Hát nagyon igaz, a anyagi inteligencia eggyik alap törvénye! A fizetésed minimum 20%kát tedd el amint megjaptad. Alig vártam azt az időt, amikor nem kell a fizetésem 95% kát elköltenem tartozásokta és létminimumra!  Szinte a felhőkben voltam mikor az eurós s dolláros tartalékszámlámon már nem minuszos ösdzeg volt! És a főszámlámon sem kell azon aggódnom, hogy negatívba fog fordulni! Jödet a következő lépés, addig félretenni míg el tudom költeni valamire ami pezt fog hozni! Remélem elég érett leszek rá! :-)

Te miként szoktál spórolni?  
Szólj hozzá elsőként!
Bizalom és én!
Bizalom az ami jellemezte gyerekorom. S az óta így életem. Igen rengeteg csalódás ért! De sosem adtam fel. Nem bírtam, nem tudok úgy élni! De sok sok év után megtanultam, nem a bizalommal volt a gond, hanem azzal kinek mennyit adok! Meg lehet tanulni bizalommal élni, de utálni fognak érte, sokan! Legalább engem nem egy ember gyűlölt met tudok akkor is bízni másokban amikor sokak már elbuktak.

Te mit gondolsz erről? Tudsz bízni emberekben?
4 hozzászólás
Nehéz idők könnyű döntések!
Valami sántít mi!? Szerintem az élethez ez a jó hozzáállás! Ha vehéz időszak következik automatikusan a nehezebbik utat választani! Pl: egy évig internet, telefon, tv, nélkük élni és rádió helyett is könyvet olvasol! És önmagadra havi max 5e forintot költeni! És még halgatod a normális emberek beszóládát is! Fizu után ott eszed a pizzat az utcán! Be kell osztani a pénzt! Stb! És csak mosolyogni és menni jókedvel tovább! Elkönyvelvi, nem vagyok normális és kész! S ha jön egy könnyebb időszak, jöhet a könnyed hátradőlés! Mosolyogsz! És s éled tovább ezt az életet. Nyilván a minimális dolgokat mint internet, telefon, ennivaló ezen lazitani kell! A tested, lelked sem bír ki mindent túl sokáig s kedvezni kell neki is. De ha épp jól megy " vagy épp az eddiginél épp jobban" pont akkor kell a legjobban spórolni! Persze lehet spóroloásnak venni azokat a költéseket is mik a jövőben pénz keresetet könnyítik meg! Vagy pénzt fognak hozni. Ahoz, hogy ez könnyű döntés legyen szenvedned kell! És elmondom normális barátom, sok sok évet! 

Tudon! Nem vagyok normális! És írtam fejhebb is!

Te mit gondolsz erről? Te miként szoktad átvészelni a nehezebb időstakokat?
szerkesztve
2 hozzászólás
Egy kósza gondolat
Egy nagyon okos nő mondta nekem. Csak akkor tudsz biztosan vakamit ha kipróbálrad! Érdekes egy elmélet, de mára egyre jobban egyet értek vele! Sokat köszöndetek neki! 

Te mit gondolsz erről próbáljunk ki mindent amitől félünk? Persze törvényes és sérülésmentes módon!
Szólj hozzá elsőként!
Megint dolhozom! :-)
Végere megint dolgozom. Remélem nem lesz megint gazdasági problèma. Most bagyon nem hiányozna. De annyira jó érzés, hogy normális munkám van! Ezért nem mentem el rokkantnyugdíjra sem. Ameddig tudom kihúzom így! 

Tudom nem vagyok normális! Te mikkel szoktál így lenni?
Szólj hozzá elsőként!
Mindig sietni grrr
Hihetetlenül idegesít ez ez ihőre rohanni a szövegek írásával. Határidőre vákaszolni 5 üzenetre mert nincs saját internet eszközöm. Ez van! Kíváncsi vagyok mi lesz a következő hónapokban, valami nagyon megváltozott a lelkemben.  Nem lesz könnyű. De most nem lustálkodhatom el többet ha a folyalat elkezdődik. De remélem sok pozitív dolog vár rám! :)

Neked szokott lenni olyan életszakaszok mikor egyértelmű, hogy fontos dolog változott meg az életedben, denem tudod mi az?
Szólj hozzá elsőként!
Egy nap a szülővel!
Na ez fura! Apámmal szóba került, hogy ideje az öcsém után komolyan érdeklődnöm.  Azonnal támadni, fenyegetőz kezdett s zsarolni. Az igazi családi idil!  Mindig is ez volt. Szeremcse máractudom a család nem a véred! 

Mi a véleményed erről?
szerkesztve
Szólj hozzá elsőként!
Nehéz időkben...
Nehéz időimben mindig arra gobdolok, "hajnal előtt van a leghidegebb" sok nehéz időszakon vezetett ez már át engem. S sokszor igaz is volt. Csak kitartás kell hozzá! :-)

Te mit gondolsz erről?
Szólj hozzá elsőként!
Humm...
Fogalmam sincs mennyire régi lehet ez a mondásunk! Valószínűleg még az őshazából hoztuk. "Arra a lóra akkor ülök fel, mikor odaérek!" Egész életemet végig kisérte. Arra sem emlékstem mikor hallottam elösször!

Neked vannak hasonló mondások miket nem tudod honnan tanulrad?
Szólj hozzá elsőként!
Nehéz nap után!
Huh egy fárasztó nap után nagyon szeretek felébredni. Annira jó, mikor érzed a fáradt itmaid újra frissek. Imádom!

Veled szokott ilyen lenni?
Szólj hozzá elsőként!
Eragon
Nagyon hálás vagyok, hogy olvastam az Eragon könyvsorozatot! Annyira felszabadító volt, és néhol nagyon tanulságos! Alig várom a követjező könyvet! 

Te olvastad? Mi a véleményed a könyvekről?
Szólj hozzá elsőként!
Egy szomorkás séta alkonyat után!
Meglepődők magamon minden esetben mikor szomorú vagyok. Tegmap egy rendezvényről mentem az apámhoz,  egy kicsit el voltam kenődve. Erre elrepült felettem egy bagoly. Cikcakban haladt előlre, gondolom épp vadászott. Azonnal felvidultam, rég megtanultam már, hogy ne csak bambuljak előlre, valami mindig törzénik! 

Veled szokott hasonló dolog történni?
Szólj hozzá elsőként!
Dűne
Első könyvem az éketben a dűne sorozat. Imádom a a világot, a filozófiát amire a világ épül! 

Te olvastad? Mia véleményed rólla?
Szólj hozzá elsőként!
Ez van!
Ma elég megondolatlan voltam nem figyeltem s máris 10e forintos károm lett. Egy régi családi örökség tünt el. S még, a jó kedvem tetézze rohantam valahová és egy család megszólal mindenki őt szivassa! Ha ha ha ha ha... Hálát adok az égnek, mert megértettem nem az számít ki mit mond hanem. Hanem amit valaki mond az a ember ki, mi, mennyire releváns, megbízható! Te mit gondolsz erről?
Szólj hozzá elsőként!
:S
Emlékszem egy alkalommam mikor találkoztam valakivel, annira jó volt kávézni szinte teljesen. Felszabadultan beszélgettünk. Ez nagy ritka alkalmak egyike volt. Azóta is, ez egy nagyon jó emlék! Neked volt már olyan, hogy miközben folyamatosan írzál valami pozitívat téged folamatosan becsméreltek, kiabáltak veled s mondták neked miért nem haladsz?
Szólj hozzá elsőként!
Minap azon gondolkodtam nem ártana komooyabban venni az életem. Minden téren. Fogalmad sincs mennyire várom már azt, hogy szabadon mhessek amerre akarok  mert m van rá lehetőségem s partnerem is! Te véleményed mi ezen témávan?
Szólj hozzá elsőként!
Kipróbáljam vagy sem?
Egyszer egy szakember azt mondta nekem, nem tudhatod míg nem próbáktad ki. Véleményem szerint ezt az élet minden terén igaz! Persze attól csak óvatosan mert a logikát és észt nem szabad kihagyni. Pl drogot nem fogok fogyasztani mert mennyegbe repít! De pl amikor vomt egy hosszú évekig tartó szexuális gátlásom csak egy módog tudtam feloldani! Igen kipróbáltam! És máris emberként is normákisabban működtem tovább! 

Te mit gondolsz erről?
Szólj hozzá elsőként!
Egy videóban hallittam! A család NEM a véredet jelenti. Évek óta ezen gobdolkodom. Néha az a érzésem nekem nincs családtagom, hiába vesznek körük emberek. Te mit gondolsz erről?
Szólj hozzá elsőként!
Egy szép nap.
Isstenenm! Néha annyira jó látni az utcán járva, hogy egy nő képes önfekedt érzésekre! Pl: Egy izgató harisnyában van szépen kifestett lábkörmökkel s gondosan megvákasztott cipővel. Mikor összért a tekintetünk tudtunk mindent s jójedvűen megyünk tovább!  És még nincsenek szép dolgok az életben? ...
Szólj hozzá elsőként!
Dűne
Hihetetlen mennyi mindent köszönhetek a Dűne könyv sorozatnak. Sok esetben tudtam az életemben fekhasználni belőkle ezt azt! Elgobdolkodtatók a férgek biológiai láncban ektöltött szerepe! Csak ajánlom mindenkinek!
Szólj hozzá elsőként!
Napi 3 ölelés?
Na az mondják napi 3 ölelés kell a túléléshez. Hát akkor és születésem óta halott vagyok. Fura egy helyzet. Most részketekbe nem megyek bele, de nagy változásokon mentem át és komoly sérüléseket szereztem gyerekoromban.  Vagyis ha egy tökéletes partnert keresel akkor keres mást! 
Szólj hozzá elsőként!
Fáradtan
Azért jó fáradtan hazamenni a munkából és még távozáskor, viszatekint az ember, igen ezt én csináltam! Fáradtan hazaesni, és jöhet is egy jó zuhany hajmosással. Na akkor mára már csak a könyvolvasás hiányzik! :)
Szólj hozzá elsőként!
Végre esik
Hát ez az esső sokak szerint nem jó, 2024 szeptember 16. De én nagyon hálás vagyok érzte. Hideg rossz de azt a rangeteg vizet amit elvedztettünk nyáron pótolni kell.  Remélem ez fojtatódni fog. 
Szólj hozzá elsőként!
Az elsőszámú barátom!
Hát még szerencse, hogy szeretem a köbyveket. Annyi mindent köszönhetek nekik. Ők az elsőszámú barátaim,  megvigasztalnak, kioktatnak, felnyissák a szemem, szórakoztatnak és még anyi mindent csinálnak és mindig ott van melkettem egy ha szükségem lenne rá!
Szólj hozzá elsőként!
Egy lépést egyszerre!
Ez de ... nehéz még most is nekem! Életem során nagyon sokat változtam! És rengeteg életem volt. Életem legfontosabb felismezése az volt. Amikor rákényszerültem, hogy szenvedjek reggeltől estig! És csak egyetlen egy célt és dolgot tegyek egyszerre. Nagyon brutális egy megoldás igen! Figyelnenkívül hagyni mindent bántó és jódolgot, mert most nem annak az ideje van! És nem is ajánlom  hogy kipróbáld! Mert egyvalami biztos FÁJNI FOG!!!
Szólj hozzá elsőként!
Én és a főnix!
Főnix a kedvenc jelképem! Nagyon jól jelképezi szeméjiségem egy részét! Igazán sokat köszönhetek ezen képeségemnek! Pl. Mindig amikor sújosan megsebesült a leljem új életet tudtam kezdeni! És el tudtam engedni még a leg fontosabb dolgokat is, hogy utánna a lelkemben élő főnix felégethessen mindent!
Szólj hozzá elsőként!
A jelen és én!
Kifijezetten érdekes  menyire neg tud változni az ember élete egy két mondattól. Pl. Mikor meghallattam, hogy a múlt történelem, a jövő rejtelem. De a jelen adomány! Persze kellett egy kis idő mire megértettem. Hogy 1 perce történt dolgok is már történelem. És még több idő mire sikerült elősször kiviteleznem. De gyökeresen megváltoztatta a teljes gondolkodásomat! De nehéz még most is mert ahhoz, hogy ezt kivitelezzem meg kell bocsájtanom magamnak. Azért mert nem vagyok tökéketes s vétek hibákat. Nekem ezt megtenni nehezebb mint gondolnád!
szerkesztve
Szólj hozzá elsőként!

12
Beköltöznél Eropolisba?
Elfelejtetted a jelszavad?
Információ
A felhasználói élmény biztosításához Eropolis cookie-kat használ.
Tudj meg többet.     Rendben, elfogadom.